YIN Yoga

YIN is een vorm van yoga welke al eeuwen oud is en zich richt op het mobieler maken van onze gewrichten. Het is een rustige en meditatieve vorm en geeft ruimte in het lichaam in de ruimste zin van het woord. Yin yoga houdingen worden op een passieve, maar intensieve manier beoefend en lang aangehouden (tussen 2 en 6 minuten). Op deze manier heb je tijd om je lichaam goed te voelen en je grenzen te verkennen.

 

De aandacht bij Yin ligt op het versterken en versoepelen van bindweefsel, pezen en gewrichten. Dit stimuleert weer meer ruimte in je lichaam met name in het gebied van heupen, heiligbeen en de gehele rug. Bijna alle houdingen zijn zittend of liggend en worden één voor één uitgevoerd. Doordat je lang in een houding blijft, daagt de diepe stretch je fysiek, en zeker ook mentaal uit. Yin geeft je ruimte om de stilte in jezelf te zoeken door te vertragen, naar binnen te keren en te voelen. De kracht van overgave en het voedende aspect van energie terug geven aan jezelf, staat centraal!

​Het effect van Yin houdingen is een flexibeler, beweeglijker en sterker lichaam.
Je kunt Yin yoga beoefenen naast elke actieve of dynamische vorm van beweging of als balans voor langdurige eenzijdige fysieke belasting. Yin yoga kan door iedereen worden beoefend. Voor iedereen is er een eigen plek in de houding.

YIN yoga, verbind, raakt, maakt bewust, geeft ruimte, verkent grenzen en laat je doorademen als het even moeilijk wordt.