Cranio

Geraakt worden door aanraking

Craniosacraal Therapie, kortweg cranio is een zachte subtiele manuele behandel methode die helpt om blokkades in het bindweefsel om te lossen en weer terug te brengen naar ontspanning en vrijheid in beweging. Lichamelijk en emotioneel trauma kan zich in je bindweefsel vastzetten in de vorm van spanning waardoor je lichaam niet meer optimaal kan functioneren.

 

Door zachte aanraking nodig ik je uit om je lichaam te voelen en te ervaren. Vast zittende spanning, energetische of emotionele blokkades kunnen verzachten en lossen langzaam op. Je kunt dit fysiek op verschillende manieren voelen, als warmte, pulseren, tintelen stroming op een plek van aanraking en op andere plekken in je lichaam.

 

In stilte en rust ontstaat ruimte voor heling op een diep niveau.

 

Tijdens een sessie lig je op een fijn matras op de massagetafel en draag Jij gemakkelijk zittende en niet knellende kleding.                 Ik ben vooral ondersteunend aanwezig bij jouw proces. Ik geef ruimte aan wat jouw lichaam van binnenuit aangeeft en help je om jouw inzichten te verduidelijken. Door de zachte en respectvolle manier van aanraken kunnen je lichaam en geest weer in balans komen, kunnen spanningen en stress verminderen en wordt het zelfherstellend vermogen van je lichaam geactiveerd.

 

Cranio is lichaamswerk gericht op het zelfherstellend vermogen van de gehele mens

 

Je lichaam is wijzer dan je misschien denkt. Het heeft groot vermogen om zichzelf te
herstellen. Door Cranio kun je jezelf weer leren voelen en en zo weer in contact komen met wie je in wezen bent.

Aanraken is dan werkelijk aanraken geworden.